6 tips voor het kopen van een jack russell pup!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Weet jij al waar je allemaal op moet letten voordat je een jack russell in huis haalt? Hier vind je alle tips voor het kopen van een jack russell, Laat je overtuigen om ook een jack russell te kopen!


Een kleine jack russell pup, met zijn lieve kraal oogjes kijkt hij je aan en dan opeens weet je het, je bent verkocht! Wie wil het nou niet, zo’n lief klein hondje die jouw altijd gezelschap geeft. Op dat moment denk je nog helemaal niet na over wat er allemaal bij komt kijken.

Maar wat zijn nou de dingen waar jij als koper op moet letten voordat jij overgaat tot het kopen van een jack russell pup? In deze blog vertel ik je alles over wat jij moet weten voordat je een jack russell koopt!

Inhoudsopgave

Jouw situatie

Veel mensen denken er over om zelf een jack russell te kopen, maar hoe gaat dat nou allemaal in zijn werk? Allereerst voordat je besluit een jack russell te kopen moet je goed kijken naar jouw situatie. Heb je wel genoeg tijd om voor de hond te zorgen? Ben je wel in staat om jouw jack russell pup een goede opvoeding te geven? En is het voor jou wel financieel haalbaar om een hond te onderhouden?

Dit zijn nog maar enkele dingen om je af te vragen alvorens je een hond neemt. Wist je bijvoorbeeld dat een hond minimaal 2 uur per dag van uw tijd vraagt om uit gelaten te worden? Deze tijd zult u wel vrij moeten maken om ervoor te zorgen dat jouw jack russell gezond blijft. Woon je in een flat en ben je niet vaak thuis? dan raad ik je af om een jack russell in huis te nemen. Honden houden er niet van om te lang alleen te zijn, als de hond eenmaal gewend is aan zijn verblijf dan kan hij meestal niet veel langer als 6 uur per dag alleen zijn.

Het vergt dus best veel van je tijd, maar dit hoeft zeker geen probleem te zijn als je kijkt wat je er allemaal voor terug krijgt. Een fijne vriend die jou altijd trouw zit op te wachten als je thuis komt en je ten alle tijde gezelschap houd.

Karakter eigenschappen van de jack russell

Ook de eigenschappen van de hond tellen ertoe, je moet altijd goed kijken of de hond wel bij jouw situatie past. De jack russell is niet een hondje die graag stil zit dus als je niet van plan bent om de hond 3 keer per dag uit te laten kunnen er problemen optreden.

De hond kan gelukkig goed overweg met kinderen dus daar hoef je je als ouder zijnde niet druk over te maken, wel moet je ervoor zorgen dat de kinderen ook goed leren hoe ze om moeten gaan met de hond. Ze moeten bijvoorbeeld leren om de hond met rust te laten als deze aan het eten of slapen is. De jack russell is dus zeker kindvriendelijk te noemen.

De jack russell is een gezellige en vooral vrolijke thuishond, maar vergis je niet. De hond heeft een consequente opvoeding nodig. De jack russell is heel slim en voor je het weet neemt hij de leiding over. Het is dus belangrijk dat jij laat zien wie er de baas is. Laat vooral geen steken vallen door hem niets vermoedend geen bevelen op te laten volgen als zitten en liggen. Vooral aan het begin kan dit lastig zijn.

jack russel pup

Waar kan ik een jack russell kopen?

Je hebt de knoop door gehakt en weet het zeker, jij wil een jack russell kopen! De zoektocht naar jouw ideale hond is begonnen, maar waar moet je nou beginnen?

Zoek ten eerste altijd een hond die te koop staat bij een officiële fokker. Weet je niet zeker of de verkoper is aangesloten is bij een ras vereniging? Neem dan eerst contact op met de ras verenigingen. Een van deze ras verenigingen is de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër (nvjrt) , bij deze vereniging weet je zeker dat jouw jack russell pup gezond is en met zijn ouders is opgevoed.

Neem eens een kijkje op de website van de Nederlandse vereniging jack russell terriër. Op de website van de nvjrt vind je alle fokkers terug die in nederland bekend staan. Klik via onderstaande link eenvoudig de regio aan waar jij woont.

https://www.nvjrt.nl/clubfokkers/

Welzijnsregels, gezondheidsregels, gedragsregels en exterieurregels. Allemaal regels die zijn opgesteld in het fok regelement dat verplicht is gesteld aan alle fokkers van de jack russell. Ook erfelijke aandoeningen kunnen zo snel opgespoord worden. Het uitvoeren van een oog onderzoek en het onderzoeken van erfelijke knieproblemen is dan ook direct ingesteld als verplichting.

Wat we vaak zien is dat mensen niet zoveel geld willen uitgeven aan een hond. Daarom gaan ze kijken op plekken als een markt of op het internet. De meeste honden die hier worden aangeboden zijn niet van een erkende fokker maar van mensen die thuis zelf de jack russell fokken. Dit hoeft niet perse slecht te zijn maar toch raad ik je aan om je jack russell altijd te kopen bij een erkende fokker.

Als je eindelijk de goede keus hebt gemaakt door je jack russell te kopen bij een erkende fokker kijk dan zelf ook eens goed om je heen. Zien de hondjes er gezond uit? Hebben de hondjes genoeg ruimte om te leven? Zitten de hondjes buiten of binnen? Het kan voor de hondjes het verschil maken om goed op te groeien. Welke jack russell je wil kopen hangt helemaal af van wat jij belangrijk vind!

Welke jack russell moet ik kopen?

Als je kijkt naar de jack russell dan zou je denken dat dit ras maar uit 1 soort bestaat. Maar wist je dat er wel 3 soorten jack russells zijn? Ben jij op zoek naar een ruw harige hond of ga je toch liever voor een strakke vacht? Kijk van tevoren goed naar de eigenschappen van de hond en waar je zelf naar op zoek bent.

Ga je voor een volwassen hond of word het toch een puppy? De meningen hierover zijn nogal verdeeld. Een volwassen hond is al zindelijk en heeft minder begeleiding nodig als een jack russell pup. Maar toch is het slim om voor een jack russell pup te gaan. Wanneer een jack russell eenmaal gewend is om jaren dezelfde baas te hebben zal hij zich niet zo makkelijk aanpassen aan een andere baas.

Natuurlijk is dit per hond weer anders. Maar over het algemeen kunnen we zeggen dat jack russells niet zo goed tegen verandering kunnen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een jack russell?

Een hond thuis hebben is hartstikke leuk. We zien het als we op bezoek zijn bij anderen of als we mensen over straat zien lopen en denken dat wil ik ook. Maar waar moeten we nu echt op letten als we een jack russell gaan kopen? Kijk eerst eens of je een mannetje of een vrouwtje wilt kopen. Word het een mannetje? Hou er dan rekening mee dat je de hond beter kunt laten castreren. Dit brengt dan ook weer kosten met zich mee.

Enkele tips die je kan gebruiken bij het kopen van een jack russell:

  • Koop altijd een jack russel van een erkende fokker
  • Neem iemand mee met verstand van honden
  • Neem geen overhaaste beslissing door gelijk de hond mee te willen nemen maar neem de tijd
  • Voorkom gedragsproblemen door een goede opvoeding te geven aan je jack russel
  • Wees voorbereid op de komst van een huisdier
  • Zorg voor de juiste kennis die je nodig hebt als hondenbaas

De training voor jouw jack russell!

Je hebt eindelijk jouw kleine jack russell pup in huis, maar wat moet je nou doen om ervoor te zorgen dat jouw jack russell een goede training krijgt?

Het is aan te raden om van jongs af aan te beginnen met puppy training. Hier leer je in een kleine groep met 8 tot 10 mensen hoe je jouw hond het beste kunt opvoeden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond leert inzien dat jij de baas bent en dat hij jouw bevelen opvolgt.

Maar het is ook verstandig om altijd een handleiding erbij te hebben voor als je er even niet meer uit komt. Daarvoor heeft Jan Kramer het jack russell handboek gemaakt.

Met dit handboek voorkom je kleine ergernissen van jouw pup die later kunnen leiden tot ernstige gedragsproblemen. Wist je dat de afgelopen maand meer dan 200 mensen zich hebben ingeschreven?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Probeer het E-Book dan 60 dagen gratis. Mocht het om wat voor reden dan ook toch niet werken dan storten ze het bedrag terug op je rekening. Geen risico dus!

Het E-Book 60 dagen risicovrij uitproberen en jouw jack russell de opvoeding geven die hij verdient.

Jaa ik wil dit e-Book!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *