Een honden verzekering afsluiten

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

”Wil jij ook een honden verzekering afsluiten? Kijk dan hier eens naar de voordelen die een verzekering jou bied!”


Een hond is een kwetsbaar dier die zomaar wat kan overkomen. Ben jij niet verzekerd? Dan kan dit je zomaar veel geld gaan kosten. Kijk daarom eens of je een honden verzekering wilt afsluiten. Ben jij je bijvoorbeeld bewust van de kosten van een operatie?

Wil jij weten wat de risico’s zijn als jij je hond niet verzekerd en welke verzekeringen kun je allemaal afsluiten? Antwoord op deze vragen en meer kun je terug vinden in dit artikel.

Inhoudsopgave

Waarom kiezen voor een honden verzekering?

Het is iets waar we niet direct bij nadenken bij de aankoop van een hond: De honden verzekering. Toch is een verzekering voor je hond zeker aan te raden. Maar waarom zou jij nou moeten kiezen voor een honden verzekering?

Ondanks dat een jack russell pup die gekocht is bij een erkende fokker weinig kans heeft op mankementen blijft het een kwetsbaar dier. Daarom hebben wij een aantal dingen voor je op een rijtje gezet waarom het toch slim is om je hond te verzekeren:

 1. Ziekte
 2. Leeftijd
 3. Geld

1. Ziekte

Jack russells zijn sterke honden die niet zo snel toegeven. Toch kan ook een jack russell ziek worden. Zo heeft een jack russell altijd kans op een aantal veel voorkomende ziektes. Je hond kan wel gezond lijken, maar toch is het belangrijk om elk jaar een gezondheidscheck te doen.

Op deze manier ben jij er zeker van dat je hond nog in goede gezondheid verkeerd. Maar natuurlijk moet jij ook blijven letten op de gezondheid van je hond. Begint hij bijvoorbeeld te “huppelen” dan kan het zomaar zijn dat je hond lijd aan Patella luxatie.

2. Leeftijd

Hoe ouder een jack russell word, hoe groter het risico op gezondheidsproblemen. Toch kun je er beter voor kiezen om je hond gelijk te verzekeren. Onbewuste gevaren zoals een aanrijding of een gevecht met een andere hond liggen namelijk altijd op de loer.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op het gebied van gezondheid. Jack russells kunnen een gezegende leeftijd bereiken wanneer ze goed verzorgt worden. Dit heeft onder andere te maken met de voeding van je hond en de dagelijkse beweging die je hond krijgt.

3. Geld

De voornaamste reden om je hond te verzekeren blijft het geld wat je voor een bezoekje aan de dierenarts kwijt bent. Als na onderzoek door de dierenarts word uitgewezen dat er een operatie nodig is dan kan dit flink in de kosten gaan lopen.

Zo hebben we eens een aantal operatie kosten op een rijtje gezet:

Patella luxatie (knie): €800 – €1000

Gebits problemen: €150 – €600

Botbreuk: €600 – €800

Deze kosten zijn nog maar een indicatie van de kosten die jij kwijt zal zijn om je hond weer op de goeie been te krijgen. Het haalt dus zeker uit om je geld in een verzekering te stoppen.

Welke honden verzekeringen zijn er?

Verzekeringen zijn er in alle soorten en maten, zo kunnen we de hoofdpunten verdelen in 3 soorten, namelijk:

 1. Schade verzekering
 2. Zorg verzekering
 3. Levens verzekering

Als we kijken naar de verzekeringen die voor een hond van toepassing zijn dan kijken we alleen naar de schade en de zorg verzekering.

Maar wat houden deze verzekeringen nou precies in?

Zorg verzekering

Voor onze hond kunnen we net als bij ons zelf een zorg verzekering afsluiten. In de zorg verzekering zijn in principe alle gezondheidsproblemen gedekt. Wel moeten we rekening houden met de hoogte van ons eigen risico. Blijf je hier onder dan is de rekening vaak voor jezelf.

Schade verzekering

De schade verzekering is een verzekering die we apart kunnen afsluiten naast de zorg verzekering. De schade verzekering dekt alle schade kosten die je hond aan een derde toe zou kunnen brengen. Het is niet vanzelfsprekend dat we deze verzekering afsluiten voor onze hond. Toch kan het gebeuren dat je hond bij een ander iets kapot maakt. Het is dan ook zeker handig als je deze aanvullende verzekering afsluit.

Waar moet je rekening mee houden?

Nu we weten dat het handig is om een verzekering af te sluiten voor onze hond moeten we ook eens kijken waar we zoal op moeten letten.

De honden verzekering vind je in alle soorten en maten, maar welke sluit nou het beste aan op jouw hond? Het belangrijkste voordat we een honden verzekering afsluiten is om de verzekeringen onderling te vergelijken. We kunnen iniedergeval rekening houden met een aantal aspecten:

 1. Maandbedrag
 2. Maximaal verzekerd bedrag
 3. Wat valt er allemaal onder de verzekering?
 4. Welk bedrag moet je zelf inleggen bij een operatie?

1. Maandbedrag

Een belangrijk onderdeel om naar te kijken zijn je maandelijkse kosten. De verschillen in prijs zijn bij de honden verzekering vrij groot. Kijk van tevoren eens goed naar wat jij maandelijks uit wilt geven aan een verzekering.

De verschillen in honden verzekeringen hebben alles te maken met de aanvullende verzekering. Hoe ver wil jij gaan in het indekken van jezelf bij een mogelijke operatie of ziekte? Dit kan een verzekering namelijk flink duurder maken. Ook de hoogte van het eigen risico zal de prijs beinvloeden.

2. Maximaal verzekerd bedrag

Als we een honden verzekering afsluiten zit hier altijd een maximaal verzekerd bedrag bij in. Het maximaal verzekerd bedrag is iets waar we goed naar moeten kijken bij de honden verzekering.

De hoogte van dit bedrag kun je vaak al zelf bepalen. Als we ervan uitgaan dat een operatie tot wel 2000 euro kan kosten dan is het handig om je maximaal verzekerd bedrag ook rond dit bedrag in te stellen.

3. Wat valt er allemaal onder de verzekering?

Bij een verzekering hoeft niet gelijk alles gedekt te zijn. Let er dus altijd goed op wat er allemaal mee verzekerd is. Zo kan het zomaar zijn dat een knie operatie wel vergoed word en een operatie aan heup of elleboog niet.

Bij de ene verzekeringsmaatschappij zit er meer in de basis verzekering dan bij de andere. Kijk hiernaar, zo weet je vantevoren goed wat je van de verzekeringsmaatschappij kan verwachten. Zet de dingen op een rij waar jij baad bij hebt en start met vergelijken!

4. Welk bedrag moet je zelf inleggen bij een operatie?

Het bedrag wat we zelf moeten inleggen bij een operatie is sterk afhankelijk van het eigen risico wat is vastgelegt bij het afsluiten van de verzekering. Soms kun je het eigen risico zelf bepalen maar meestal is dit een vast bedrag bepaald door de verzekeringsmaatschappij.

Ook is dit bedrag weer afhankelijk van je maximaal verzekerd bedrag. Hoe hoger het maximaal verzekerd bedrag hoe minder kosten je zelf in hoeft te leggen bij een operatie. We kunnen dus stellen dat het vergoedingspercentage hoger is bij een hoger maximaal verzekerd bedrag.

Wat kost een honden verzekering?

Je hebt alles al even voor jezelf op een rijtje gezet en weet waar je op moet letten als we kijken naar een honden verzekering. Een honden verzekering afsluiten kan bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Een honden verzekering afsluiten kost je maandelijks zo tussen de 25 en 50 euro.

Maar waar worden jouw maandelijkse kosten nou door beïnvloed? De kosten die jij maandelijks moet betalen zijn afhankelijk van een aantal factoren.

 • Leeftijd
 • Woonplaats
 • Ras keus
 • Aanvullende verzekering

Leeftijd

Hoe ouder je hond hoe hoger de prijs van je verzekering. Het risico van de verzekeringsmaatschappij word namelijk aanzienlijk groter doordat de hond sneller last kan krijgen van gezondheidsproblemen. Je premie zal maandelijks lager uitpakken wanneer we ervoor kiezen om de hond bij aankoop direct te verzekeren.

Woonplaats

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar je woonplaats is ook van invloed op de prijs. In een grote stad als Utrecht betaal je bijvoorbeeld meer dan in dorpje als Giethoorn. Hierbij word rekening gehouden met de dierenarts waar jij naar toe gaat. Hij moet namelijk ook meer huur/ belasting betalen voor zijn pand.

Ras keus

.Ook de keuze van jou ras kan invloed hebben op het maand bedrag. Zo heeft het ene ras meer kans op een ziekte dan de andere. Over het algemeen kunnen we stellen dat een kleine hond langer leeft als een grote hond. De kosten zullen voor een jack russell dus lager uitvallen dan voor een golden retriever.

Aanvullende verzekering

De basis verzekering voor je hond zal niet veel uiteenlopen qua prijs. De verschillen komen vaak naar boven wanneer we kijken naar de aanvullende verzekering voor de hond. Zo vinden we aanvullende verzekeringen voor: Ziekte, een aanrijding, tandarts, crematie, verpleging en therapie, enz. Ga voor jezelf eens na wat voor jouw hond van toepassing is.

Een verzekering afsluiten bij Dierenverzekering

Uiteindelijk ben jij natuurlijk op zoek naar de beste zorg voor jouw hond. Bij Dierenverzekering vinden we verzekeringen met een brede dekking die aansluit op elke hond. Zo zijn er in de basis verzekering al heel veel dingen meegenomen.

Zo bied Dierenverzekering al een aantal voordelen ten opzichte van andere verzekeringen:

 • Voordelig geprijst
 • Hoge vergoedingen
 • Veel mee verzekerd in het basis pakket

Benieuwd naar wat Dierenverzekering jouw te bieden heeft? Start dan nu met vergelijken en vind de beste verzekering voor jouw hond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *