Jack russell kleding

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

”kleding voor een jack russell verandert meer dan alleen zijn uitstraling”

Als het gaat om onze huisdieren dan willen we dat ze er netjes bij lopen. Het is belangrijk om goed voor onze jack russell te zorgen en aan te voelen hoe hij zich voelt.

Hierbij is kleding voor je jack russell zeker geen uitzondering. Kleding kan bij onze jack russell niet alleen zorgen voor een mooie uitstraling, maar vooral ook voor de bescherming van ons huisdier.

Wees jezelf dus bewust van de keuzes die je maakt op het gebied van kleding voor je hond. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Inhoudsopgave

Het nut van kleding voor je jack russell

Kleding voor je jack russell, je ziet het vaak voorbij komen. Maar wat heeft deze kleding nou eigenlijk voor nut?

Uitstraling

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is op de markt gebracht voor je hond. T-shirts, truien, jasjes, broeken. Allemaal artikelen waarmee we onze hond eens in een ander daglicht kunnen zetten.

Vaak kiezen we voor een uitstraling die goed bij ons past. In de plaatselijke dierenwinkel is deze kleding te vinden voor onze hond, maar ook online is genoeg aanbod.

Bescherming

De koude wintermaanden staan weer voor de deur, ondanks dat onze jack russell een dikke vacht heeft betekend dit niet dat hij altijd warm blijft tijdens een wandeling. Buiten zie je vaak dat shiwawa al vroeg in het jaar naar buiten gaan met een jasje.

Kleding voor je jack russell is niet alleen bedacht om de uistraling van je huisdier te veranderen, maar vooral voor zijn bescherming. Zo kan een jasje of trui uitkomst bieden tijdens een lange wandeling of koud weer.

Hoe weet ik of mijn hond het koud of warm heeft?

De gevoelens van je hond staan voorop in de keuze van zijn kleding. Zo kan de ene hond beter tegen de kou dan de andere. Vooral bij een oudere jack russells of jack russells met een aandoening zien we dat ze het sneller koud hebben.

Wanneer onze hond kou vat heeft hij een stuk meer kans op een longaandoening. We willen dus graag weten wat de tekenen zijn dat onze hond het koud heeft.

Mijn jack russell heeft het koud

Hoe dunner de vacht van een hond, hoe sneller hij het koud heeft. Zo zal de ruwharige jack russell een stuk minder last hebben van de kou als de gladharige jack russell. Maar hoe weet je nou wanneer je hond onderkoelt is? Je hond kan de volgende sympthomen vertonen bij onderkoeling:

 1. Trillen van het hele lichaam
 2. Lastig ademhalen
 3. Zijn lichaamstemperatuur zakt tot onder de 37.5°

De normale lichaamstemperatuur van een hond ligt tussen de 38 en 39 graden, alles wat hier onder of boven ligt is niet goed. In de wintermaanden kunnen we ervoor kiezen om de vacht van onze hond iets langer te laten, zo voorkomen we dat de hond het sneller koud krijgt.

Enkele tips om je hond weer op te kunnen warmen:

 1. Zorg voor genoeg dekens om je hond in in te wikkelen
 2. Maak je hond vanbinnen uit warm door hem warme melk te geven
 3. Verwarm de ruimte tot een aangename temperatuur

Mijn jack russell heeft het warm

In de zomerperiode hebben we vaak last van de warmte. Wat veel mensen niet weten is dat een hond niet kan zweten. Zo kan een jack russell zich in de zomer flink benauwd voelen tijdens een wandeling. Zo kan je hond de volgende symptomen vertonen bij overhitting:

 1. Extreem hijgen
 2. Verslechterd reactievermogen
 3. Verhoging van 39 tot 41 graden

Onze hond kan alleen afkoelen door middel van hijgen. Merk je dus dat je hond flink aan het hijgen is? Stop dan even en laat de hond uitrusten. Ben je van plan een lange wandeling te maken, neem dan water mee voor onderweg zodat je hond niet uitdroogt.

Nog enkele tips om je hond snel af te laten koelen:

 1. Leg een schone handdoek doordrenkt met koud water over je hond heen
 2. Geef je hond koud water, niet te veel in een keer
 3. Raadpleeg je dichtstbijzijnde dierenarts

Kleding voor je jack russell kopen

Of het nou zomer of winter is, kleding voor onze jack russell is er voor alle jaargetijden. We bespreken kort de beschermingsgraad die onze hond krijgt door de kleding die hij draagt.

Honden T-shirt

We doen er goed aan om een T-shirt te kopen voor in de zomer, honden kunnen namelijk net als ons verbranden door de zon. Je kan er ook voor kiezen om je hond in te smeren met zonnebrand, zo bescherm jij je hond ook tegen uv straling.

Een T-shirt kan je hond niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook na een operatie kan het je hond helpen minder aan zijn wond te zitten.

 • Bescherming tegen de zon
 • Bescherming tegen openkrabben van wonden
 • Betere uitstraling van je hond

Honden Trui

In de wintermaanden is het van vitaal belang je hond te beschermen tegen de kou. Dit kunnen we eenvoudig doen door een trui te kopen voor onze jack russell. Let er bij de hondentrui op dat deze is gemaakt van degelijk materiaal en dat deze uitgewassen kan worden.

 • Houd je hond warm in koud weer
 • Goede afsluiting
 • Niet waterdicht

Honden Jas

Nederland staat bekend als een nat land. Onzelf beschermen we met een goede jas en een paraplu, maar vaak vergeten we onze huisdieren. Jack russells houden ook niet van regen en kunnen het er goed koud van krijgen.

Een jasje voor je hond voorkomt dit. Let er bij een jasje altijd op dat deze goed past en waterafstotend is. Zo blijft je hond tijdens een regenbui droog.

 • Waterafstotend materiaal
 • Warme binnenvoering
 • Wind dicht

Verlichting voor je hond

In de winter is het niet alleen koud buiten, maar ook word het sneller donker. Zorg dus altijd voor verlichting voor jezelf en je hond, zo ben je beter zichtbaar op slecht verlichte wegen/fietspaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *