Jack Russell kruisingen

Gemiddelde leestijd: 29 minuten

De Jack Russell, een hond die de perfecte eigenschappen bezit om verder mee te fokken. Wist jij bijvoorbeeld dat er meerdere Jack Russell kruisingen zijn ontstaan uit dit hondenras?

We gaan in dit artikel meer in op de verschillen tussen deze dieren waardoor jij kunt zien welke Jack Russell kruising het beste bij jou past! Onthoud dat een hond kruisen negatieve gevolgen kan hebben voor zijn gezondheid, we raden je aan om een Jack Russell uitsluitend te kopen bij een erkende fokker.

1. Patterdale Terrier x Jack Russell – Patterjack

De eerste Jack Russell kruising in de lijst is die met de Patterdale Terrier. Hoewel de Jack Russell vroeger zijn mannetje stond als echte jagershond mag ook de Patterdale Terriër zeker niet onderdoen aan deze naam. De hond staat namelijk bekend om zijn grote uithoudingsvermogen en sterke jachtinstinct. Een mix tussen de Patterdale en de Jack Russell zorgt dus voor een veelzijdige jachthond die bij een goede opvoeding prima kan meekomen in een gezin!

De kinderen zullen weg zijn van de Patterjack aangezien deze hond het liefst de hele dag aan het spelen is. Qua hoogte verschillen de honden niet veel van elkaar waardoor deze mix gegarandeerd klein zal blijven! De Patterjack zal overwegend zwart zijn met een bruin/goud kleurige aftekening. Zijn V-vormige oren en lange snuit staan symbool voor een echte Terriër. Naast deze kenmerken heeft de mix net als de Jack Russell altijd een kortharige vacht die glad aanvoelt.

Hoogte: 25 – 30 cm

Gewicht: 5 – 6.8 kg

Leeftijd: 10 – 12 jaar

2. Jack Russell x Pomeranian – Jackaranian

Een van de populairste kruisingen met de Jack Russell is toch wel de mix met de Pomeranian. Dankzij de kruising tussen deze 2 honden ontstaat er eenheid tussen het kleine lichaam van de Pomeranian en de grote persoonlijkheid van de Jack Russell. De Jackaranian is een energieke hond die net als de Jack Russell zijn beweging hard nodig heeft om later geen gedragsproblemen te ontwikkelen.

Een ding is zeker, het zal nooit saai in huis zijn met deze fijne viervoeter. De Jackaranian kan geen genoeg krijgen van zijn speeltjes en doet niets liever dan er lekker op uit gaan met zijn baasje. Vergis je niet, deze kruising vereist wel enige ervaring in de opvoeding. Laat je dus niet verrassen en kies alleen voor deze hond als jij al de nodige ervaring hebt opgedaan.

Hoogte: 15 – 25 cm

Gewicht: 2.8 – 4.5 kg

Leeftijd: 13 – 15 jaar

3. Jack Russell x Rottweiler – Jackweiler

Een kruising die sinds de laatste jaren steeds meer de kop op steekt is een mix met de Rottweiler. Ondanks dat de Rottweiler een stuk groter is dan de Jack Russell is het toch mogelijk een mix tussen deze 2 te krijgen. De rottweiler staat bekend om zijn moed en wilskracht en is altijd bereid om voor jou op te staan. De Jackweiler weet dan ook precies wat hij van jou kan verwachten en blijft je altijd trouw.

Om te voorkomen dat de Jackweiler zich gaat misdragen is het ook bij deze hond belangrijk dat hij zijn ei kwijt kan. Afleiding en beweging zijn hierbij het belangrijkste om hem te geven. Een hond als deze de hele dag alleen thuis laten is dan ook zeker niet aan te bevelen. Ook moet er vroeg worden begonnen met socialisatie en training van je hond om hem zo snel mogelijk te laten wennen aan het dagelijks leven. De Jackweiler is over het algemeen wit van kleur met een zwart/bruine aftekening. Zijn vacht lijkt dan ook het meest op die van de Jack Russell.

Hoogte: 33 – 60 cm

Gewicht: 18 – 22.5 kg

Leeftijd: 11 – 13 jaar

4. Jack Russell x Teckel – Jackell

Ben jij helemaal gek van de teckel maar staat zijn kleur jou niet aan? Kijk dan eens naar de kruising met de Jack Russell. Deze kruising laat namelijk het uiterlijk van de Teckel zien in combinatie met de vachtkleuren van de Jack Russell. In de opvoeding zijn zowel de Teckel als de Jack Russell beide hardleers te noemen. Ook bij deze kruising moeten we dus vroeg beginnen met de socialisatie van onze hond.

De Jackell is klein van formaat en heeft een uitgerekt lichaam. De oren zijn vaak wat puntig en komen het meest overeen met die van de Jack Russell. Ondanks dat deze hond is gefokt met de Jack Russell zal hij meestal een zwarte vacht hebben.

Hoogte: 21 – 34 cm

Gewicht: 6.5 – 11 kg

Leeftijd 12 – 16 jaar

5. Jack Russell x Kelpie – Jackpie

Een jack russell kruising die we niet zo vaak tegenkomen is die met de kelpie. De kelpie is een ras dat oorspronkelijk is ontstaan in Australië, de kelpie is een vriendelijke energieke hond die altijd trouw zal blijven aan zijn baas. De kruising tussen de jack russell en de kelpie is dan ook zeker niet gek, een combinatie tussen de kleine terrier en de middelgrote kelpie zorgt namelijk voor een goede samenstelling.

Het hoofd van deze hond is iets groter als die van de Jack Russell. Zijn vachtkleur is vaak overwegend zwart of bruin wat we bij beide rassen tegenkomen. De oren van de hond zijn iets langer als die van de Jack Russell en staan in een punt.

Hoogte: 30 – 50 cm

Gewicht: 9 – 18 kg

Leeftijd: 13 – 16 jaar

6. Jack Russell – Cavalier – Cavajack

De Jack Russell gemixt met de Cavelier, een perfecte keus als je op zoek bent naar een iets rustigere hond met toch wat uiterlijke kenmerken van een Jack Russell. De Cavelier is een echte gezelschapshond en is het liefst de hele dag bij jou in de buurt. Deze mix heeft dit ook nodig waardoor je hem niet al te lang alleen thuis kan laten. Verlatingsangst onder honden vormt namelijk een serieus probleem en kan de oorzaak zijn van gedragsproblemen.

Deze Jack Russell mix heeft niet zoveel beweging nodig als een echte jachthond. 40 tot 50 minuten per dag buiten is meer dan genoeg. Het overgrote deel van de dag zal je hond zich in zijn mand terug trekken en zal je geen last van hem hebben.

Hoogte: 30 – 35 cm

Gewicht: 6 – 8 kg

Leeftijd: 9 – 13 jaar

7. Jack Russell x Australian Cattle Dog – Cattlejack

De Australian Cattle Dog is een ras dat bekend staat als echte herdershond! Hij blinkt uit in het samen drijven van vee waardoor hij vaak op boerderijen terug te vinden is. Deze rashond gemixt met de Jack Russell zorgt voor een bijzonder uiterlijk, je houd ervan of je houd er niet van. De hoofkleur van de hond is vaak hetzelfde als die van de Jack Russell met als ”bijkleur” de spikkelvacht van de Cattledog. De vacht van deze hond is kortharig en vraagt om weinig verzorging.

De Cattlejack is een stoere hond die niet zomaar ergens voor terug deinst. De karakter eigenschappen van beide ouders zijn met elkaar te vergelijken, zo is de Cattlejack slim en actief waardoor dit zeker geen hond is voor een beginner. Deze herdershond leert dan ook snel en weet goed hoe hij een kudde schapen in bedwang moet houden.

Hoogte: 30 – 50 cm

Gewicht: 10,5 – 18 kg

Leeftijd: 11 – 14 jaar

8. Jack Russell x Corgi – Cojack

Naast de Australian Cattle Jack hebben we nog een ander ras die bekend staat om zijn herders verleden, namelijk de Corgi! Met zijn korte pootjes en langgerekte lichaam heeft deze hond meer weg van een vos als van een hond. Toch word deze hond massaal geliefd door vele baasjes. In de mix met de Jack Russell zien we veel kenmerken van deze fijne hond terug komen, zo behoud deze hond zijn lichaam met korte pootjes en grote kont. Grote verschillen zien we pas terug komen in het gezicht van deze terriër, deze heeft namelijk meer weg van die van de Jack Russell.

Over zijn karaktereigenschappen kunnen we duidelijk zijn: Een actieve hond die nog steeds graag achter zijn schapen aan rent, in een gezin kan de hond prima meekomen en kinderen is hij gek op! Soms kan de hond nog wel eens koppig zijn, maar met een goede opvoeding zal hij zich over het algemeen goed gedragen.

Hoogte: 25 – 33 cm

Gewicht: 7 – 11 kg

Leeftijd: 12 – 14 jaar

9. Jack Russell x Poedel- Jackapoo

Een ras dat zich echt onderscheid van de rest is toch wel de Poedel. Niet voor niets word de Poedel gezien als een van de populairste rassen in de wereld. Door zijn elegantie en waardigheid is deze hond voor veel mensen een buitengewoon aangename vriend geworden. Wanneer we kijken naar de mix met de Jack Russell dan komen ook deze eigenschappen naar voren. Een actieve hond die het gezelschap van jou echt kan waarderen.

De Jack Russell mix is klein en heeft een krullende vacht. Meestal is de vachtkleur van deze hond wit of bruin en zal hij niet zo lang groeien als die van een Poedel. De vacht is vaak hard/ ruig en verliest weinig tot geen haar. Het hoofd van deze hond is een combinatie tussen de Jack Russell en de Poedel.

Hoogte: 30 – 35 cm

Gewicht: 5 – 7 kg

Leeftijd: 12 – 15 jaar

10. Jack Russell x Shih Tzu – Jack Tzu

Wanneer we het hebben over een echte gezinshond dan moeten we direct denken aan de Shih Tzu. Dit kleine hondje word dan ook steeds vaker gemixt met de Jack Russell, en dat is zeker niet gek! Door zijn vrolijke uitnodigende blik is dit namelijk een hele goede match met de Jack Russell. Deze kruising heeft een geweldig karakter en een zachtaardig temperament. Ook deze hond is erg slim en is altijd op zoek naar avontuur en vertier, een combinatie van beide rassen dus.

De vacht van deze kruising is vaak lang en zacht, net als die van de Shih Tzu. Het wil nog wel eens voorkomen dat er een combinatie is tussen kort en lang. De kleur van de vacht kan uit verschillende kleuren ontstaan, namelijk: wit, zwart, bruin, goud of kleuren hier tussenin.

Hoogte: 20 – 30 cm

Gewicht: 4 – 7 kg

Leeftijd: 11 – 15 jaar

11. Jack Russel x Bichon Frise – Jackie Bichon

Nog een unieke kruising krijgen we als we de Jack Russell kruisen met de Bichon Frise. Deze kruising is net als de Jack Russell een klein ras die meer op de Jack Russell lijkt dan op de Bichon Frise wanneer hij volgroeid is. De persoonlijkheid van deze hond kan sterk variëren. Wel kunnen we stellen dat deze hond erg speels en actief is in zijn doen en laten. Soms kan de hond wel een beetje koppig zijn, maar met de juiste training en verzorging zal de hond prima mee kunnen komen.

De kleur van deze kruising is overwegend wit net als die van de Bichon frise. De witte kleur word vaak afgewisseld met zwart, bruin of crème. De vacht is dun en zijn lichaam is stevig gebouwd, net als die van de Jack Russell. Door zijn dunne vacht kan de hond het snel koud krijgen, daarom is het in de winter verstandig om hem goed aan te kleden.

Hoogte: 23 – 30 cm

Gewicht: 4 – 8 kg

Leeftijd: 13 – 17 jaar

12. Jack Russell x Amerikaanse Pitbull Terriër – Jackpit

Wie gek is van een hond met een platte neus moet bij de Pitbull Terriër zijn. De Amerikaanse Pitbull Terriër is een van de bekendste Pitbull rassen en is een traditioneel middelgrote hond. Hoewel het uiterlijk van de Pitbull sterk afwijkt dan dat van de Jack Russell hebben ze heel veel dingen gemeen. Zo zijn beide honden erg vriendelijk en slim te noemen wat de Jackpit ook is meegegeven. Wel kan deze kruising soms wat agressief uitvallen tegen andere honden.

Deze Jack Russell kruising kan klein tot middelgroot worden en qua kleuren kunnen er oneindig veel verschillen ontstaan, zo is elke hond weer anders. Wel zal de hoofdkleur vaak wit of bruin zijn. Verder heeft deze hond weinig verzorging nodig aangezien zijn vacht erg glad en kort is.

Hoogte: 28 – 47 cm

Gewicht: 8.5 – 21 kg

Leeftijd: 10 – 14 jaar

13. Jack Russell x Franse Bulldog – French Jack

De Franse Bulldog, een hond waar iedere eigenaar zijn hart vol van heeft. Zo is de Franse Bulldog een van de meest vriendelijke honden die altijd op zoek naar iemand om hem gezelschap te houden. Deze Jack Russell mix heeft dan ook een hart van goud en zal aan al jouw wensen voldoen. Deze hondjes kunnen over het algemeen slecht tegen alleen zijn dus kies deze hond niet als je vaak van huis bent. Zo kunnen er gedragsproblemen ontstaan wanneer er te weinig aandacht aan hem word geschonken.

De hond behoud het uiterlijk van de Franse Bulldog met enigszins wat accenten van de Jack Russell. Zo herkennen we de French Jack aan zijn iets langere lichaam als normaal, ook zit er iets meer vet rond zijn dijen wat kenmerkend is voor de Franse Bulldog. Net als de Amerikaanse Pitbull heeft ook de Franse Bulldog een stompe platte neus met grote oren. Zijn lichaam is stevig gebouwd en zijn staart staat in een krul naar boven. De vacht is vrijwel altijd kort en kan uit de kleuren wit, zwart, bruin en alle kleuren hier tussenin bestaan.

Hoogte: 27 – 35 cm

Gewicht: 8 – 13 kg

Leeftijd: 10 – 14 jaar

14. Jack Russell x Beagle – Jackabee

Denk jij erover om een Beagle in huis te nemen? Kijk dan eerst eens naar de mix met de Jack Russell, hij zal je zeker niet teleurstellen! Voor zowel de Jack Russell als de Beagle geld dat ze allebei zijn gefokt voor de jacht, deze eigenschappen zitten bij deze Jack Russell mix dan ook in zijn bloed. Dit maakt de Jackabee dan ook een levenslustige hond met oneindig veel energie. Net zoals de Jack Russell zal deze hond veel uitdaging nodig hebben om hem in toom te houden.

Heb jij nog kinderen thuis? Dan is deze hond zeker geschikt voor jou! Hij is namelijk gek van spelen en dollen. Ook is hij altijd nieuwsgierig naar wat jij gaat doen en staat bekend als echte familiehond. Het uiterlijk van deze Jack Russell mix heeft een grote kans om wit, bruin of zwart uit te vallen. Meestal lijkt deze hond het meeste op de Beagle, zo zijn de oren vaak wat langer en zal hij ook wat hoger op zijn poten staan dan de Jack Russell.

Hoogte: 35 – 42 cm

Gewicht: 6.5 -13.5 kg

Leeftijd: 11 – 14 jaar

15. Jack Russel x Husky – Husky Jack

Een kruising die we niet zo vaak tegen komen is diegene met de Siberische Husky. Wie op zoek is naar een stoere energieke hond komt bij deze kruising zeker niet bedrogen uit. Zo heeft deze hond het karakter van beide rassen overgenomen wat zorgt voor een loyaal en liefdevolle hond die soms wat brutaal over kan komen. Wat beweging betreft heeft deze kruising nooit genoeg, het liefst rent hij de hele dag los rond. Toch is het verstandig om hem aangelijnd te houden want vanwege zijn nieuwsgierigheid heeft hij de neiging achter alles aan te rennen wat beweegt.

Zijn uiterlijk heeft hij grotendeels te danken aan de Siberische Husky, zo heeft deze hond de kleuren zwart, rood, bruin, wit, grijs, rood of kleuren die hier tussenin zitten. In de vacht kunnen we in plaats van 2 soms ook 3 kleuren aftekening terug vinden. Zijn vacht is meestal kort en glad en vraagt om weinig verzorging. Hoewel hun schattige puntige oren en mooie ogen jou misschien al hebben overtuigd om deze Husky Jack te kopen is het belangrijk om na te gaan of jij genoeg tijd kunt vrijmaken om deze hond van zijn dagelijkse behoeften te voorzien.

Hoogte: 43 – 48 cm

Gewicht: 13.6 – 18.1 kg

Leeftijd: 11 -16 jaar

16. Jack Russel x Border Collie – Border Jack

Wanneer we kijken naar de Border Collie en de Jack Russell dan zien we twee werkhondjes die vroeger vaak werden ingezet om de mensen te ontlasten. Beide honden bezitten ongelooflijk veel energie wat ze heel goed maakte in hun werk! De Border Collie staat net als de Australian Cattle Dog bekend als echte herdershond. Het is dan ook zeker geen verassing dat deze Jack Russell kruising dezelfde eigenschappen bezit als zijn voorvader. Het is een slimme hond die we met de juiste opvoeding goed kunnen trainen. Echter zit er ook een keerzijde aan de intelligentie van deze hond, hij heeft namelijk ontzettend veel uitdaging nodig en zal zich alleen op zijn gemak voelen in een actieve omgeving.

Voor jou kan dit de perfecte hond worden, alleen weet deze Jack Russell kruising niet zo goed raad met andere honden. Ook bij kinderen kun je deze hond beter niet neerzetten, houd daarom interacties tussen hond en kind altijd onder toezicht. De Borderjack heeft een korte grove vacht die dichtbegroeid is. De kleuren Wit, bruin, blauw, zwart, bruin en wit zien we het meeste terug in zijn vacht. Zijn snuit komt mooi uit met zijn zwarte neus en de welbekende amandelvormige oogjes. De oren willen nog wel eens verschillen, zo heeft de ene border jack rechtopstaande oren terwijl de andere slappe oren heeft.

Hoogte: 38 – 51 cm

Gewicht: 10 – 14 kg

Leeftijd: 12 – 15 jaar

17. Jack Russell x Chihuahua – Jack Chi

De kleinste hondensoort in zijn klasse staat beter bekend als de Chihuahua. Zoals we van deze hondjes gewend zijn hebben zij een grote drang om hun persoonlijkheid kenbaar te maken. Bij de kruising tussen de Jack Russell en een Chihuahua zal dat niet anders zijn, hoewel het uiterlijk van deze hond nog wel eens anders doet vermoeden. Met een gemiddelde lengte van 12 cm lijkt deze kleine hond meer op de Chihuahua dan op de Jack Russell.

Hoewel het uiterlijk van deze hond sterk afhankelijk is van zijn ouders kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat de Jack Chi een lang lichaam heeft met een korte nek. Ook zal het hoofd van de Jack Chi dezelfde vorm aannemen als die van de Chihuahua. De vachtkleur kan variëren in de kleuren bruin, zwart, wit, goud en alle kleuren hier tussenin. De vacht is kort en dicht waardoor deze niet om veel verzorging vraagt. De Jack Chi bezit de karaktereigenschappen van beide ouders, leer je hondje daarom gelijk zijn manieren bij om het dagelijkse ”gekeffer” te voorkomen. Laat merken dat jij het bent die de baas is en niet andersom.

Hoogte: 10 – 15 cm

Gewicht: 3.6 – 8.2 kg

Leeftijd: 12 – 15 jaar

18. Jack Russel x Yorkie – Yorkie Jack

Nog een kleine hond in het lijstje van Jack Russell kruisingen is de Yorkie Jack. Dit geweldig beestje staat bekend om zijn vriendelijke karakter en zijn altijd enthousiaste uitblik. De Yorkie Jack is een hondje dat vol met energie zit en er alles aan probeert te doen om het jou naar je zin te maken! Het is dan ook zeker niet gek dat uw kinderen gek zullen zijn van deze fijne hond. Deze kruising heeft anders dan de Jack Russell niet zoveel ruimte nodig om te leven. Het enigste waar hij om vraagt is liefde en aandacht van zijn baas.

De Yorkie Jack onderscheid zich ondermeer door zijn schattige uiterlijk en donzige vacht. De Yorkie Jack vinden we terug in 3 kleuren, namelijk zwart, bruin en soms wat wit. Zijn hoofd is klein van formaat en heeft een welbekende ronde vorm. De ogen van deze lieve viervoeter laten hem stralen in de zon, ze zijn meestal donker van kleur en geven hem een blijmoedige uitstraling. Over het algemeen is de Yorkie Jack niet de slimste hond, maar wel een die prima binnen het gezin past!

Hoogte: 23.4 – 30.5 cm

Gewicht: 2.7 – 5.4 kg

Leeftijd: 12 – 16 jaar

19. Jack Russel x Pug (mopshond) – Jug

Een hond die we steeds meer tegen komen in de Nederlandse huishoudens is de ”Jug”. Deze Jack Russell kruising onderscheid zich van de rest door zijn vriendelijkheid tegenover andere mensen en dieren en zijn rustige gemoedstoestand. De hondjes leren snel en willen alles voor hun baasje doen! De hondjes kunnen slecht tegen alleen thuis blijven dus neem deze hond niet wanneer je vaak van huis bent. Hoewel de Mopshond vaak last heeft van ademhalingsproblemen is het bij deze Jack Russell kruising nog bijna nooit voor gekomen.

Deze Jack Russell kruising heeft een zeer opvallend uiterlijk. Zo krijgt de jug vaak de huid van een Mopshond mee, maar de rechtere neus van de Jack Russell. De pootjes van de Jug zijn meestal kort en gedrongen maar wel iets langer als die van de Mopshond. Wanneer we kijken naar zijn lichaam dan zien we een compact geheel met een gestrekte rechte rug. De vacht van de Jug is zacht, kort en glad van structuur. Deze hond vinden we terug in de kleuren zwart, wit, rood of bruin.

Hoogte: 22.8 – 35.5 cm

Gewicht: 5 – 7 kg

Leeftijd: 13 – 16 jaar

20. Jack russell x Boeren fox

Wie op zoek is naar een stoere slimme hond is bij deze mix met de Boerenfox aan het goede adres! Deze terriër heeft zijn naam te danken aan dat hij vaak werd gebruikt op de boerderij. Hier diende de hond als waakhond die het terrein veilig stelde van inbrekers en ongedierte. De hond heeft veel weg van de Jack Russell, zo is hij heel erg speels en kan hij goed overweg met kinderen, maar soms kan hij wel wat dominant over komen.

Met een gemiddelde van rond de 40 cm is deze hond langer dan de Jack Russell en heeft hij een stoer uiterlijk. We zien alle kleuren van de Jack Russell ook terug komen bij deze Boeren Fox met als hoofdkleur: zwart bruin of wit. Verder zien we weinig verschillen terug tussen de twee terriërs en hebben ze dus vrij veel gemeen. Houd er wel rekening mee dat ook deze hond om veel beweging en aandacht vraagt waardoor hij niet geschikt is voor mensen die niet zo actief zijn.

Hoogte: 30 – 40 cm

Gewicht: 9 – 13.5 kg

Leeftijd: 11 – 14 jaar

21. Jack russell x highland terriër

Nog een terriër die deze lijst eer aan doet is de kruising met de Highland Terriër. Deze honden zijn net als de Jack Russell Terriër erg slim te noemen en komen moedig over. Deze kruising met de Highland Terriër zal zich snel thuis voelen bij jou in huis, hij kan goed met kinderen overweg en is altijd in voor een speel partijtje. De Highland Terriër werd vroeger net als de Jack Russell ingezet voor de jacht op ongedierte en vossen. Door hun geringe lengte konden ze eenvoudig de vossen uit hun hol verjagen en werden de vossen binnen de kortste keren in het nauw gedreven.

De vachtkleur van deze terriër is overwegend wit van kleur, maar zwart komt soms ook voor. Verder zien we soms bruine vlekken terug in de vacht die hij heeft meegekregen van de Jack Russell. Zijn vacht lengte heeft deze hond mee gekregen van de Highland Terriër, zo is de vacht vaak dik en lang waardoor hij om meer onderhoud vraagt dan de vacht van een Jack Russell.

Hoogte: 25 – 32 cm

Gewicht: 6 – 10 kg

Leeftijd: 7 – 11 jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *