Karakter Eigenschappen van een jack russell

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

”Een hond kies je niet door te kijken naar zijn uiterlijk, maar juist door middel van zijn karakter eigenschappen”

De jack russell, een hond met een karakter van goud. Zoals elke hond heeft de jack russell goede en minder goede karakter eigenschappen.

Weet jij al wat deze fijne hond je allemaal te bieden heeft? Kijk dan hier of de karakter eigenschappen van een jack russell ook bij jou passen.

Positieve karakter eigenschappen van een jack russell

Voordat we overgaan tot de aankoop van een hond willen we graag weten welke karakter eigenschappen hij bezit. Je wilt later immers niet voor verrassingen komen te staan door een hond te kopen die niet bij jou past.

Als we kijken naar de jack russell reflecteren zij vaak de karakter eigenschappen van hun baas. Bij een goede opvoeding laten ze zich leiden door hun baas en passen zij zich aan hun omgeving aan.

Zo zijn er een aantal karakter eigenschappen waar de jack russell in uitblinkt:

Enthousiast

Een jack russell is absoluut geen saaie hond. Hij is altijd blij om zijn baas weer thuis te zien komen en lekker met hem te kunnen spelen. De jack russell heeft vrijwel overal plezier in en zal dit graag aan jou willen laten zien.

Soms heeft hij wel de neiging om zijn jachtverleden weer naar boven te halen door de baas te laten zien dat hij nog prima muizen en ratten kan vangen. Gelukkig is onze fijne viervoeter hier goed op af te richten.

Leergierig

Sommige honden zijn maar saai en willen weinig leren. De jack russell is echter een hond die absoluut niet graag stil zit. Deze leergierige hond laat zich niks uit de weg slaan, hij gaat net zo lang door totdat hij het onder de knie heeft.

Wist je bijvoorbeeld dat de jack russell voorkomt in meerdere films? Dit heeft hij mede te danken aan zijn leergierigheid en uitstekende acteer kunsten.

Energiek

Ze zeggen wel eens dat de jack russell een hond is die nooit moe is. Zijn positieve energie straalt namelijk altijd van hem af en maakt hem tot een actieve hond. Het is dan ook belangrijk om te zorgen voor ontlading door hem genoeg beweging en uitdaging mee te geven in het dagelijks leven.

De jack russell doet het zeer goed in de sport wereld. Zo is de hond gemaakt voor frisbee en flyball. Door zijn uitmuntende springkunsten en fanatieke karakter wint de jack russell het gemakkelijk van zijn tegenstanders! Je doet er dus goed aan om deze speeltjes voor je jack russell te kopen!

Speels

Je kan het beschouwen als een goede en een slechte eigenschap, maar een ding is zeker: de jack russell blijft tot op late leeftijd speels. Ben jij dus niet op zoek naar een hond om mee te spelen en te dollen dan is de jack russell misschien toch niet de hond voor jou.

Natuurlijk is het karakter van elke jack russell niet hetzelfde maar hij zal zijn uitdaging wel nodig hebben om geen gedrags problemen te ontwikkelen in een later stadium.

Gezellig

In het leven zijn we op zoek naar gezelligheid en avontuur. De jack russell kan hier zeker invulling aan geven. Hij wil het liefst bij jou zijn en je aandacht opeisen om het avontuur aan te gaan.

Een jack russell kan ook heel goed opschieten met kinderen, een echte gezinshond dus! Verdeel alleen wel de aandacht onder je kind en de hond om te voorkomen dat hij jaloers word.

Negatieve karakter eigenschappen van een jack russell

Zoals elke hond heeft de jack russell ook zijn minder goede kanten. Deze karakter eigenschappen bepalen voor een klein deel hoe hij in het leven staat.

Enkele negatieve eigenschappen van de jack russell:

Eigenwijs

Dat een jack russell soms slecht kan luisteren is over het algemeen wel bekend. Hij zal proberen om zijn eigen zin door te zetten en jou uit te dagen. Geef hier echter niet te veel aan toe.

Laat het eigenzinnige karakter van de jack russell niet de overhand krijgen. Maak je hond direct duidelijk dat jij de baas bent, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Snel afgeleid

Omdat de jack russell een actieve speelse hond is word hij nog wel eens snel afgeleid. De omgeving heeft vrijwel directe invloed op zijn gemoedstoestand. Doordat de hond snel is afgeleid lijkt het soms wel eens of de jack russell niet naar jou wil luisteren.

Natuurlijk ligt het er ook aan hoe jij op de hond reageert. Wil jij je hond trainen? Dan is het zeker verstandig om een rustig plekje als een bos of een park op te zoeken.

Overmoedig

Als je de jack russell zo ziet staan zou je niet denken dat hij zoveel moed en doorzettingsvermogen heeft. Toch heeft deze kleine hond een soms wat overmoedig karakter, hij laat namelijk graag zien dat hij de baas is.

Hoe groot de hond ook is, de jack russell probeert altijd van zich te laten horen om hem af te schrikken. Zijn jacht verleden achtervolgd hem nog dagelijks wat hem maakt tot een lichtzinnige hond.

Opvoeding bepaald de eigenschappen

Welke hond je ook kiest, er zal altijd wel iets zijn wat je niet helemaal aanspreekt. gelukkig zien we bij de jack russell meer positieve als negatieve eigenschappen.

De opvoeding van je jack russell zal voor een groot deel bepalen hoe je hond zich ontwikkeld. De verantwoording ligt dan ook volledig bij jou. Laat dus vooral geen steken vallen door niet duidelijk de leiding te nemen. Merk jij dat je hond niet goed wil luisteren? Dan kan het zijn dat je jack russell jou niet ziet als zijn baas.

Bij de aankoop van een jack russell wil jij gelijk weten wat je te doen staat om de baas te worden waar je hond om vraagt.

Maak daarom de juiste stap in de opvoeding van jouw jack russell en koop ”Het Complete Handboek Voor De Jack Russell”

Jaa ik wil het E-book 60 dagen risico-vrij uitproberen!
  • Alle informatie die je nodig hebt als jack russell eigenaar
  • 60 Dagen niet goed? Geld terug garantie!
  • Tijdelijk gratis het E-book ''101 manieren om het gedrag van je jack russell te verbeteren'' erbij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *