Kom niks tekort in de opvoeding van jouw jack russell pup!

Problemen met de opvoeding van jouw Jack Russell Terriër? Lees hier hoe je jouw jack russel de opvoeding geeft die hij verdient!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Problemen met de opvoeding van jouw jack russell? Lees hier hoe je jouw jack russell de opvoeding geeft die hij verdient!


Jack russel rechtsboven

De opvoeding van jouw jack russell, het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Je koopt een hond en probeert hem zoveel mogelijk aandacht te geven en er zodanig voor te zorgen dat de hond zindelijk word en goed in het huishouden past.

In de praktijk merken we vaak toch dat het iets meer vergt dan alleen wat aandacht, je zult standvastig en geduldig moeten zijn in de opvoeding van jouw jack russell.

Hier hebben we alvast wat dingen voor jouw op een rijtje gezet, zodat de opvoeding van jouw jack russell al heel wat makkelijker word.

Inhoudsopgave

Laat zien wie de baas is!

Bij een jack russell hoeft de opvoeding zeker geen probleem te zijn, mits je de goede manier van opvoeden gebruikt. Het is dan bij dit ras ook belangrijk om gelijk te laten zien dat jij degene bent die de baas is. het jacht verleden van de hond is dan ook zeker iets wat terug kan komen als jij niet laat zien dat jij zelf het heft in handen hebt en niet de hond.

Vooral aan het begin van de opvoeding is het verstandig om jouw jack russell pup op honden training te zetten om zo problemen te voorkomen, natuurlijk is dit niet iets wat per se nodig is maar het is wel aan te raden vooral als je nog weinig ervaring hebt met honden.

Bij de training word je persoonlijk begeleid en er word dan ook meestal niet met meer dan 5-7 cursisten getraind. Je pup leert hier dus ook omgaan met de andere honden die op de training komen en jij leert weer bij door de andere cursisten.

Beweging belangrijkste factor

Wandelende jack russel rechts boven

Er word wel eens gezegt dat het uitlaten van je hond het verschil kan maken tussen een rustige hond en een hond met gedragsproblemen. Zeker bij een jack russell is beweging heel belangrijk, maar de vraag is vaak hoe vaak en hoe lang moet ik mijn hond dan uitlaten?

Voor een jack russell is het toch wel nodig om minimaal 3 x per dag een rondje te doen, vooral ’s ochtends is het belangrijk omdat de hond dan immers 8-9 uur zijn behoefte niet heeft kunnen doen..

Als je tussen de middag geen tijd hebt om een rondje te doen met de hond zorg er dan voor dat je ’s Avonds een extra lange wandeling maakt. op deze manier voorkom je dat de hond gedragsproblemen krijgt of zelfs agressief word tegen andere mensen.

Socialisatie mensen en dieren

Niet alleen voor ons is het belangrijk om onder de mensen te komen, ook voor honden mag dit niet ontbreken in de opvoeding. Bij de geboorte van de pups is er al mee begonnen, vraag de fokker wat hij hier zelf mee heeft gedaan, zo kun je dit zelf opbouwen door je hond te laten wennen aan andere mensen en dieren. overhaast dit echter niet, hierdoor kan de pup namelijk erg druk worden. Daardoor moeten ze soms gedwongen rust nemen.

De jack russell is een echt speels beest met een liefde voor kinderen, in het gezin kan de hond prima mee komen. Pas echter wel op, als de kinderen klein zijn zullen ze moeilijk beseffen dat de hond ook een leven heeft. Je zult je kind en de hond moeten leren goed met elkaar om te gaan, Leer hier hoe je dat aan pakt.

Straf regeling

Jack russel auto linksboven

Aan hun schattige koppie lijkt het soms net alsof ze altijd braaf zijn en nooit wat fout doen, maar vaak kom je in de opvoeding toch nog wel eens voor verassingen te staan.

Je hond bestraffen omdat ze wat fout hebben gedaan is nooit leuk, toch is dit in sommige gevallen wel nodig. Maar hoe doe je dat dan? Het is allereerst belangrijk om je hond vooral geen aandacht te geven op het moment dat hij iets fout heeft gedaan.

Wees hier heel consequent in, zo zorg je ervoor dat de hond niet onzeker word en niet meer wil luisteren.

Als de hond iets goeds doet moet je zorgen voor een beloning, zo leert hij ook begrijpen dat hij iets goed heeft gedaan. zorg ervoor dat als je je hond een commando geeft dat hij deze ook opvolgt, zo ziet de hond ten alle tijde in dat jij de baas bent.

Eigen plek

Net als voor ons is het ook voor een hond van ongekende waarde om een plek te hebben waar hij even lekker kan bijkomen na een wandeling of na een lange dag, Je zult merken dat de hond zich af en toe even terug trekt en lekker in zijn mand gaat liggen. Laat de hond op zo’n moment ook even met rust, als hij weer bijgekomen is laat hij dit snel genoeg weten door de aandacht weer bij jou te zoeken.

De jack russell maak je dan ook echt blij met een warm plekje in huis, een zachte hondenmand of kussen zijn dan ook zeker een aanrader om te kopen. De jack russell heeft een vrij dunne vacht en krijgt het daardoor best snel koud, je hond buiten laten slapen is dan ook niet zo’n goed idee, vooral niet als het ’s avonds koud is.

Zorg er dus ten alle tijde voor dat jouw jack russell een plekje heeft waar hij lekker kan uitrusten en wat echt zijn plekje is.

Speeltjes voor je jack russell

Het is van buiten gewoon belang om je jack russell een speeltje te geven. Je jack russell kan op deze speelse manier toch iets bij leren. Neem bijvoorbeeld een frisbee of een balletje, je kan je hond leren om hem terug te brengen op commando. Je hond zal hier in het begin nog wat moeite mee hebben maar in de loop der tijd zal hij hier steeds beter in worden!

Geef niet zomaar op!

Veel mensen geven het snel op als het gaat om het opvoeden van een jack russell, bijvoorbeeld omdat de jack russell niet wil luisteren of omdat hij niet zindelijk wil worden. Je vastberadenheid dat het wel gaat lukken zal je echter doen inzien dat jij het ook kan! ook al zal je geduld soms op de proef worden gesteld.

Hoe jij jouw jack russell de opvoeding geeft die hij verdient!

Natuurlijk heb je heel veel aan de bovenstaande tips en adviezen, maar er is nog een andere manier om ervoor te zorgen dat jij de jack russell krijgt die je verdient!

Wil jij ook dat het allemaal net even wat makkelijker gaat? gelukkig zijn er meer mensen die hetzelfde zijn door gegaan. Jan Kramer, een echte jack russell liefhebber heeft er een boek over geschreven.

In het complete handboek voor de jack russell word stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om jouw jack russell lief en gehoorzaam te laten zijn. Al meer dan 3000 mensen gingen je voor!

De opvoeding voor jouw jack russell!

Leer eenvoudig stap voor stap hoe jij jouw jack russell de opvoeding geeft die hij verdient. De methode die ook voor jou het verschil kan maken!

Ga direct naar de website!

Één reactie op “Kom niks tekort in de opvoeding van jouw jack russell pup!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *