Puppy training, een slimme keus of toch maar zelf proberen?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Jouw hond op puppy training zetten, een slimme keus of toch maar proberen om het allemaal zelf te doen? een puppy training voor je hond is zeker aan te raden, vooral omdat jouw hond nog zoveel te leren heeft in het begin.

Bij de jack russell is een puppy training echt nodig om het jagers verleden niet naar boven te halen. Goed gedrag en gehoorzaamheid van een hond is de sleutel tot een zorgeloos leven.

Speelse puppy

Geduld

Geduld.. in het begin is dit misschien wel het moeilijkst. Het lijkt wel of je hond het er om doet, overal neerplassen, overmatig blaffen of zelfs het slopen van je spullen. Niets is vervelender dan een pup die niet wil luisteren naar wat jij tegen hem zegt. Vaak zie je dat mensen het te druk hebben met hun werk en het gezin. De hond is hier eigenlijk altijd de dupe van. Uitlaten wanneer het de baas uitkomt en aandacht die vaak niet word geschonken aan de hond. Allemaal oorzaken waardoor jouw pup in de problemen komt.

Toch is het belangrijk om juist in deze periode veel aandacht te besteden aan je puppy. Vanaf 8 weken kan worden begonnen met het trainen van je pup. In deze periode leert je hond het best, daarom is het belangrijk om vroeg te beginnen. Zonder training is het moeilijk om je pup alles te leren. Zorg er vooral voor dat je je pup aan het begin niet te snel bestraft. Door alle frustraties zijn we nog wel eens snel geneigd om gehaast alles op de pup af te reageren. Een gehaaste aanpak doet meer kwaad dan goed en kan later leiden tot ernstige gedrags problemen bij uw hond.

Puppy training

Gelukkig is er een oplossing voor deze problemen: Puppy training. Vanaf het eerste begin dat jij je puppy hebt gekocht is het nodig om je hond op puppy training te zetten. Maar wat houd het nou allemaal precies in?

Allereerst ga je kijken naar waar jij je hond het beste op training kan zetten. De meesten zullen altijd kiezen voor een locatie in de buurt, maar let er altijd op dat jouw hondentrainer gecertificeerd is. Het ultieme doel van de puppy training is om een optimale band te scheppen tussen jou en je hond. De puppy training is bedoeld voor honden tussen de 8 weken en 5 maanden. Dit is de periode waarin de pup het beste kan leren.

Maar wat leer je nou eigenlijk tijdens puppy training? Het basis principe is eigenlijk overal wel hetzelfde, namelijk:

  • Contact maken met de baas/ aandacht opeisen van de hond
  • Het leren van de basis commando’s als zitten, liggen en staan
  • Netjes leren lopen naast de baas aan de riem en los
  • Aanleren van stop, voor als de hond zich niet goed gedraagt.
  • Negeren van de dingen die om hem heen gebeuren, zoals fietsers en auto’s die langs rijden
  • Socialisatie met andere mensen en dieren
Rollende puppy

Dit zijn zo’n beetje de belangrijkste dingen die de hond leert tijdens zijn training. Voor de hond is het goed dat hij met meerdere honden traint. Zo kan hij vast wennen aan het bijzijn van andere honden. Ook bestaan er voor de gezinnen nog speciale trainingen voor omgangsregels met kind en hond. Op deze manier kan een kind ook zien wat er wel en niet kan.

Wat zijn de kosten van een puppy training?

Als je denkt aan het trainen van je pup wil je natuurlijk eerst weten wat het kost. De prijs van een puppy training valt gelukkig best mee. De prijs is wel afhankelijk van jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een persoonlijke training dan kan dit al snel oplopen naar de 30 euro per uur.

Normaal betaal je voor een gewone training van 10 lessen 100 tot 150 euro. Hierbij krijg je niet alleen 10 praktijklessen maar ook een theorieles over de opvoeding van jouw pup. De groepen zijn meestal niet groter dan 10 mensen verdeeld over 4 trainers.

De trainers zullen jouw stap voor stap laten zien wat je moet doen om je pup af te richten en de training te geven die jouw hond verdient! Dit is het geld toch meer dan waard?

Online je pup opvoeden

Iedereen heeft wel zijn eigen manier van opvoeden, zo ook jij zelf. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf je pup te gaan opvoeden. Het begin is altijd moeilijk maar als jij jezelf opsteld als een echte baas over je hond dan kan het haast niet mis gaan.

Heb je zelf niet de mogelijkheid om een training te volgen? Kijk dan ook eens naar een online cursus. Op deze manier kan je vanuit huis zelf je puppy opvoeden. Wel is aan te raden om in contact te komen met andere honden zodat de pup leert om hiermee om te gaan.

Ook zijn er veel gratis cursussen beschikbaar, op het net is genoeg te vinden hierover. Maar toch vraagt een gratis cursus nog wel eens om meer informatie. Heb jij een jack russell en ben je op zoek naar een informatieboek met alle info die je nodig bent om jouw jack russell een goede opvoeding te geven? Kijk dan snel even hier! In dit boek vind je ook leuke weetjes en handige tips om je te helpen om een goede verstandshouding op te bouwen tussen jou en je hond.

Ben jij benieuwd naar wat er allemaal nog meer is terug te vinden in deze online training?

Speelse pup met baasje

Natuurlijk gedrag hond

Een hond is van nature een sociaal dier die graag onder de mensen is. Als je hond eenmaal is getraind hoef je je een stuk minder zorgen te maken. De hond weet wat wel en niet mag en weet zijn plekje goed te vinden in huis.

Honden heb je in alle soorten en maten, maar uiteindelijk ben jij degene die kiest. Kijk dus eerst eens goed naar wat je graag wil. Als je kiest voor de jack russel heb je keuze uit 3 verschillende soorten.

Problemen met de opvoeding pup

Heb je toch nog problemen met de opvoeding van jouw hond? Ga dan eens kijken bij mensen die dezelfde hond als jouw hebben. Vraag om tips en vraag of ze je misschien kunnen helpen. Mocht dit op niets uitdraaien dan kun je altijd nog een expert inschakelen.

Zorg er in iedergeval voor dat jouw huis puppy proof is, zodat als je weg bent er niets kan worden gesloopt. Ook moet je zorgen voor genoeg tijd om de pup op te voeden, maak je deze tijd niet vrij dan kom je dit later tegen. een hond met gedragsproblemen zit niemand op te wachten.

Houd je hond altijd scherp en zorg voor een afwisselende wandeling, zo voorkom je dat je hond verveeld raakt en hierdoor probleem gedrag gaat vertonen.

Zittende hond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *