Speeltjes voor je jack russell

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Ben jij al trotse eigenaar van een jack russell? Vergeet dan zeker geen speeltjes voor je jack russell te kopen!”


De jack russell is een hond die gek is op spelen, hij houd van uitdaging en is altijd op zoek naar iemand die hem wil vermaken. Daarom is het belangrijk om je jack russell een leuk speeltje te geven.

Inhoudsopgave

Waarom houd een jack russell van speeltjes?

Dat jack russells gek zijn op spelen met de baas is helemaal niet gek. De jack russell zit vaak lange dagen thuis en kan hier zijn energie niet goed kwijt. Wanneer de baas weer thuis komt van een lange dag werken kan hij gelijk weer aan het werk. Een lekkere lange wandeling maken kan een hond zeker goed doen. Maar om echt zijn energie echt kwijt te kunnen is het beter om de hond nog even te laten rennen.

Wanneer je geen goed speeltje hebt voor je jack russell dan kan hij vreemd gedrag gaan vertonen. Je hond word steeds onrustiger en je voelt dat er iets niet klopt. De ontlading die vrijkomt als je jack russell aan het spelen is is veel groter als bij een gewone wandeling. De hond vind het fijn als hij iets te doen heeft en laat graag aan zijn baas zien wat hij kan.

Elke dag hetzelfde rondje en de hond begint het al snel saai te vinden. Probeer dit te voorkomen door afwisseling van natuur of ga een keer het park in. Hier vind je ook andere honden die willen spelen. Voor jezelf is het ook leuk want op deze manier kun je weer in contact komen met andere mensen.

Welk speeltje moet ik kopen voor mijn jack russell?

Nu we weten waarom de jack russell een speeltje nodig heeft kunnen we kijken naar wat echt bij hem past. Er zijn zoveel speeltjes op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Jack russells zijn gek op rennen en springen. Het is leuk om dit te laten doen door middel van een speeltje.

Hierbij enkele speeltjes waar de jack russell zich uren mee kan vermaken!

1. Het beroemde balletje

Als je kijkt naar speeltjes waar een jack russell echt gek op is dan staat op nummer 1 misschien wel het beroemde balletje. Je kan op deze manier je hond laten rennen en ook nog eens zijn springkunsten combineren. Een echte 2 in 1 dus! Waar je vroeger nog het balletje hard uit je hand moest gooien heb je nu een stok waar het balletje precies in past. Zo kun je met minder inspanning het balletje wel metersver weg gooien!

Heb jij nou geen zin om telkens een balletje te gaan gooien voor je hond? Kijk dan eens voor een automatische ballenwerper. Je kunt de automatische ballenwerper zowel binnen als buiten gebruiken. Als je hond eenmaal door heeft hoe het werkt kan hij zichzelf vermaken terwijl jij andere dingen kunt doen. Ideaal voor de eigenaar die liever toekijkt hoe zijn hond speelt!

2. Een touw

Wist jij al dat de jack russell gek is op een touw speeltje? De jack russell houd van kauwen op touw. Dit zorgt dan ook echt voor tijdsverdrijf zodat de hond zich niet hoeft te vervelen. Vooral als je hond alleen thuis is vind hij het leuk om met het touw te spelen.

Het touwspeeltje heeft ook nog als voordeel dat het gebit sterker word en er minder tandplak ontstaat door het knagen aan het touw. Het is eigenlijk een soort flosdraad voor je hond. Een speeltje die thuis dus absoluut niet mag ontbreken!

3. Een knuffel

Een knuffel kan een jack russell zien als een echt maatje. Wanneer je geen andere dieren thuis hebt zal je hond zich snel gaan vervelen. Aangeraden word dan ook om je hond niet langer als 6 uur alleen thuis te laten. Dit om gedragsproblemen te voorkomen.

De speciale hondenknuffel is gemaakt van stevig materiaal wat ervoor zorgt dat hij niet snel kapot zal gaan. Speelplezier is hier dus zeker gegarandeerd!

4. Een frisbee

Ben jij bereid om je jack russell echt uit te dagen? Koop dan zeker een frisbee voor je hond! Zoals je weet zijn jack russells echte hoogspringers. Bij het gooien van de frisbee komt het voor de hond echt aan op behendigheid om de frisbee te kunnen pakken. Een echte uitdaging voor een hond die maar niet genoeg kan krijgen van de frisbee!

Leer je hond om de frisbee te vangen en daarna weer naar jou terug te brengen. Je zult merken dat de hond vrolijker is en je meer gaat waarderen als zijn baas.

5. Piep speelgoed

Een normaal speeltje vind de jack russell al leuk, maar thuis mag absoluut het piep speelgoed niet ontbreken! Jack russells houden van geluiden om zich heen. Vooral als jij er niet bent is een piepspeeltje het ideale speeltje om je jack russell te vermaken. Neem er dus zeker een in huis zodat je jack russell zich nooit meer hoeft te vervelen.

6. Intelligente spelletjes

De jack russell staat bekend als een slimme hond die snel leert. Of het nu gaat om figurant spelen in een film of 5 keer zijn eigen lengte de lucht in springen, de jack russell kan het allemaal! De jack russell is wel een hond die uitdaging nodig heeft, omdat hij zich anders gaat vervelen. Je hond uitdagen kun je bijvoorbeeld doen door middel van intelligente spelletjes. Hier kan hij zijn energie namelijk goed in kwijt.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de spelletjes van zuberry. Ze hebben een spelletje bedacht waarbij je hond moet zoeken tussen verschillende vakjes voor zijn eten. Een spelletje waarbij de hond na de tijd dus goed word beloont voor zijn zoekwerk!

7. Hindernissenparcours

Ook een hindernissenparcours is voor de jack russell een leuke uitdaging. Door middel van hindernissen moet je jack russell proberen om aan het eind van het parcour te komen. Je kunt je hond laten slalommen tussen pionnen door of je hond laten werken als een echte hoogspringer. De set van Trixie heeft het allemaal. Ben je dus op zoek naar een leuk spelletje dan is dit hindernissenparcour het spel voor jouw jack russell!

Het handboek voor de jack russell liefhebber

Ben jij baas van een jack russell en wil je alles weten over deze fijne viervoeter? Van weetjes tot tips alles is terug te vinden in het handboek voor de jack russell! Jan Kramer heeft jarenlang het gedrag van jack russells bestudeerd en alles beschreven in zijn nieuwe E-book! Ook voor gedragsproblemen bij je hond kun je in dit boek alles terug vinden over hoe jij weer de baas word over je hond. Mocht het E-book je alsnog niet goed bevallen dan kun je met de niet goed? geld – terug garantie altijd je geld weer terug vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *